Geplaatst op

Een pubquiz organiseren

Wij krijgen vaak de vraag hoe je nou het beste een pubquiz kan organiseren. Daar weten wij wel wat vanaf, dus hebben we dit artikel geschreven om antwoord op die vraag te geven. 

Voor een geslaagde pubquiz heb je allereerst leuke quizvragen en antwoorden nodig. Die kan je zelf gaan verzinnen maar gaat natuurlijk wel flink wat werk in zitten. Een gemakkelijk alternatief is om een kant en klare pubquiz te kopen. Wij bieden verschillende abonnementen aan vanaf 19,99 per quiz. Maar je kan ook gewoon eenmalig een pubquiz kopen voor 24,99. Een pubquiz kopen hoeft dus helemaal niet duur te zijn. 

Nu je een pubquiz hebt kan je verder gaan met plannen. Belangrijk is een goede locatie, ben je een eigenaar van een cafe dan is deze stap makkelijk en hoef je niet op zoek. Zo niet, dan moet je wel gaan zoeken. Bedenk allereerst hoeveel deelnemers je verwacht en hoe groot je wilt dat de teams zijn. Als je dat door elkaar deelt dan weet je hoeveel tafeltjes je moet hebben zodat iedereen met een beetje privacy de quiz kan spelen. Je kan dan een kroeg zoeken die daaraan voldoet. Alternatieven zijn sportkantines of evenementen locaties.  

Een leuke pubquiz is meer dan alleen goede vragen met de correcte antwoorden. Een quizmaster is ook erg belangrijk. Bedenk dus of je dat zelf kan en wilt doen of dat het beter is om daar iemand anders voor te vragen. Zorg dat de quizmaster goed te verstaan is, afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers is versterking aan te raden. De quizmaster moet ook een beetje overwicht hebben en de sfeer er in weten te houden. Zeker als er naast de quiz ook gedronken wordt is het goed als de aandacht erbij blijft en de vragen niet verloren raken in het geroezemoes. Mocht je geen gescheikte quizmaster weten, neem dan vooral contact met ons op, dan kunnen wij daarbij helpen. 

Nu je een quiz, deelnemers, locatie en quizmaster hebt ben je bijna klaar. Er moeten alleen nog mensen zijn die de quiz helpen nakijken. Dit kan je aan de quizmaster overlaten maar het is leuk als de antwoorden en de resultaten niet te lang op zich laten wachten. Dus 1 of meerdere personen die hierbij helpen zorgt dat mensen niet onrustig worden, vroegtijdig naar huis gaan en een volgende keer wellicht niet meer komen. 

Als je een standaard quiz van 8 ronden speelt duurt het geheel ongeveer 2 tot 2 en half uur. Om iedereen scherp te houden en de consumptieinkomsten op te schroeven is het handig om 1 a 2 pauzes in te plannen. Dan kan iedereen even naar de wc, een nieuw drankje bestellen, een frisse neus halen en met hernieuwde moed doorgaan. 

Veel succes met het organiseren en neem vooral contact op als er nog verdere vragen zijn.