Geplaatst op

Vijf leuke activiteiten voor een digitale Kerst

Digitale Kerstactiviteiten

De donkere kerstdagen staan alweer voor de deur. Waar Kerst altijd draait om je familie en dierbaren op te zoeken en tijd met elkaar door te brengen, zal het er dit jaar misschien anders aan toe gaan. Hoe maak je er toch nog een leuke tijd van en kun je ervoor zorgen dat de fysieke afstand geen sociale afstand hoeft te betekenen? Q2 zet verschillende ideeën voor een gezellige digitale kerst onder elkaar. Vrolijk Kerstfeest!

Digitale Kerst Quiz

Maak je Kerst nog leuker met onze Kerst Quiz. Test je kennis over de kersttradities, de historie, de gebruiken en de kerstman. De quiz is geschikt voor jong en oud vanaf 16 jaar en heeft veel leuke quizvragen over kerst. Gegarandeerd 1,5 uur quizplezier. De quiz is makkelijk digitaal te spelen, een leuk idee voor een kerstborrel, spannende activiteit tussen de gangen van het kerstdiner door of samen rondom de kerstboom. Wij hebben al het werk al gedaan, het spelen van de quiz kost jou nauwelijks voorbereiding. De Kerst Quiz zit ook in deze extra voordelige bundels; de Sinterkerst bundel, de December bundel en de Super December bundel. Verder hebben we ook een meerkeuze versie van de Kerstquiz, die makkelijk te spelen is via Kahoot of Mentimeter.

Wil je een quiz met je kinderen en of kleinkinderen spelen, probeer dan de Kinder Kerstquiz. Deze quiz is speciaal gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar oud, maar is ook leuk met wat jongere en of oudere kinderen. Je kan de quiz ook combineren met de gewone Kerst Quiz zodat er voor iedereen wat leuks tussen zit.

Gebruik een andere video conference app

Probeer voor de Kerst eens iets anders dan Zoom of Teams en probeer getmibo.com. Het is een stuk speelser en informeler dan alle apps die je al voor je werk gebruikt. Een andere optie is Sync Video, bij Sync Video kun je gratis en zonder account met je vrienden of families YouTube video’s precies tegelijkertijd afspelen. Zet wat kerstkaraoke-hits in de wachtrij, en iedereen kan zijn kershart ophalen.

Stel een Spotify lijst samen

Maak een Spotify lijst aan en laat iedereen zijn of haar favoriete kerstnummers toevoegen. Meezingen met de klassieke kersthits brengen je snel in de kerstsferen en zo kan je al snel de hele kerst swingend door brengen.

Digitaal kerstdiner

Kerst draait uiteindelijk om lekker eten. Op deze manier kun je toch samen een kerstdiner beleven. Bedenk hoeveel gangen jullie willen maken en laat iedereen voor elke gang een recept indienen. Stem op de beste recepten en de recepten met de meeste stemmen worden gemaakt. Hierdoor is er al lekker veel voorpret.

Op de avond van het kerstdiner kun je de resultaten met elkaar vergelijken en eventueel nogmaals stemmen op de beste uitvoering van elke gang.

Versier je huis en stem op het kerstigste kersthuis

Geef je familie of vrienden een digitale tour door je huis en steel de show met je kerstboom, -stal, -krans of -stolp. Je kan hier natuurlijk ook je outfit in meenemen. Thuisblijven is eigenlijk juist een reden om je meest onpraktische outfit uit de kast te trekken en alle remmen los te laten. Om er een spelelement aan toe te voegen kun je stemmen op het meest kerstigste huis en de kerstigste outfit.

We hopen dat deze ideeen je inspireren en een kleine bedrage kunnen leveren aan het leuker en gezelliger maken van deze digitale Kerst.